Kaskovakuutus

Kaskovakuutus on vapaaehtoinen ja sillä voit täydentää liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Kasko korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneet vahingot.

Mitä liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on Suomessa lakisääteinen. Kaikilla liikennekäytössä olevilla ajoneuvoilla, kuten autoilla, moottoripyörillä ja mopoilla, on oltava liikennevakuutus, jotta niillä saa lähteä liikenteeseen. Kun liikenteessä sattuu vahinko, liikennevakuutuksesta korvataan vahinkoon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Lisäksi korvataan vahinkoon syyllisessä ajoneuvossa matkustaneiden henkilövahinkoja.

Jos esimerkiksi aiheutat liikenteessä kolarin, sinun liikennevakuutuksestasi korvataan kolarin toisen osapuolen auton korjauskustannuksia ja muita omaisuusvahinkoja, kuten rikki menneet silmälasit. Lisäksi liikennevakuutuksestasi korvataan sekä sinun että toisen osapuolen autoissa matkustaneiden henkilövahinkoja, esimerkiksi sairaanhoitokustannuksia.

Jos sinun katsotaan olevan syyllinen vahinkoon, liikennevakuutus ei korvaa sinun ajoneuvosi korjauskustannuksia. Niitä voidaan korvata omasta vapaaehtoisesta ajoneuvovakuutuksesta eli kaskosta.

Mitä kaskovakuutus korvaa?

Vapaaehtoinen kaskovakuutus kannattaa ottaa antamaan turvaa oman ajoneuvon vahinkojen varalta. Kaskovakuutuksia on saatavilla erilaajuisina, kun taas liikennevakuutuksen sisältö on sama kaikissa vakuutusyhtiöissä. Koska kaskovakuutuksia on hyvin erilaisia, kannattaa vakuutusta ostaessaan tarkistaa huolella, että vakuutus kattaa ne vahingot, joihin haluat varautua.

Suppeimmat kaskovakuutukset korvaavat tyypillisesti vahinkoja, jotka ovat tulleet hirvikolareista, ilkivallasta, paloista tai varkauksista. Laajemmat vakuutukset korvaavat muun muassa kolarivahinkoja ja luonnonilmiöistä ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja. Sijaisautovakuutuksen ansiosta saat vuokra-auton oman autosi tilalle korjauksen ajaksi.

Kaskovakuutuksissa on myös omavastuu. Se tarkoittaa osuutta vahingosta, joka jää vahingon kärsineen itsensä maksettavaksi. Vahingosta maksetun korvauksen määrästä vähennetään aina omavastuu, joka on merkitty vakuutuskirjaasi.

Ota kaskovakuutus!

Kaskovakuutus kannattaa ottaa, vaikka olisit kuinka hyvä kuljettaja tahansa. Ajoneuvollesi voi nimittäin sattua vahinkoja, vaikka et edes käyttäisi autoa. Se voi esimerkiksi joutua ilkivallan kohteeksi, se voi palaa tai se voidaan varastaa.

Jos sinulla on pelkkä liikennevakuutus, se ei korvaa oman auton vaurioita tai auton varusteita. Maksat vahingon sattuessa korjauksen kokonaan itse.